Nieuws

Nieuwsberichten over Energielabel woningen en de woningmarkt in Nederland

> Energielabelvoormijnhuis.nl geeft je het laatste nieuws over de Energielabels:

Een beter energielabel kan duizenden euro’s schelen bij de verkoop van een woning. Gemiddeld leveren huizen met een hogere milieuscore 2 procent meer op dan vergelijkbare woningen met een lager label.

Lees bericht verder, bron: www.nu.nl

Het verminderen van de CO2-uitstoot staat al jaren op de politieke agenda. Kees van Dijkhuizen, CEO ABN AMRO, heeft een duidelijke visie hoe de bank dit samen met klanten en partners wil aanpakken.  

Lees bericht verder, bron: www.nu.nl

Woningen met energielabel A of B staan gemiddeld een maand korter in de verkoop dan andere woningen, zo blijkt uit onderzoek van Tilburg University. Daarnaast leveren ze gemiddeld 6.000 euro meer op. 

Lees bericht verder, bron: www.nu.nl

Minister Plasterk (BZK) informeert de Tweede Kamer over zijn reactie op de aanvullende ingebrekestelling voor de richtlijn energieprestatie van gebouwen (EPBD).

Lees bericht verder, bron: www.rijksoverheid.nl

Dit rapport bevat een handreiking voor het berekenen van de indicatoren die worden gebruikt om de eisen te beschrijven van bijna energieneutrale gebouwen (BENG). 

Lees bericht verder, bron: www.rijksoverheid.nl

Minister Plasterk (BZK) stuurt een brief aan de Tweede Kamer met een reactie op de vragen over het energielabel voor woningen.

Lees bericht verder, bron: www.rijksoverheid.nl

Minister Plasterk (BZK) informeert de Tweede Kamer over de stand van zaken met betrekking tot diverse moties en toezeggingen, vooral op het gebied van energiebesparing.

Lees bericht verder, bron: www.rijksoverheid.nl

Eneco, Engie, Greenchoice en Nuon hebben de aanbesteding gewonnen om de komende jaren groene stroom te leveren aan de hele Rijksoverheid. Het gaat om ongeveer 1.000 gigawattuur elektriciteit per jaar over de jaren 2018 tot en met 2022, verdeeld over bijna 6.500 aansluitingen. Daarmee is een bedrag gemoeid van circa 200 miljoen euro voor alle 6 percelen voor de looptijd van 5 jaar. De stroom wordt geleverd inclusief certificaten (garanties van oorsprong). Een derde deel van de stroom komt van Nederlandse wind- of zonne-energie, het overige deel uit een aantal Europese landen.

Lees bericht verder, bron: www.rijksoverheid.nl

Gemeenten in staat stellen om woningen op een andere manier te laten verwarmen dan met aardgas. Daarover heeft minister Kamp (Economische Zaken) samen met 30 gemeenten, 5 netbeheerders en de 12 provincies een Green Deal ondertekend. Ook minister Plasterk en staatssecretaris Dijksma (Milieu) ondertekenen de deal.

Met de ondertekening van de Green Deal wordt een concrete stap gezet in de uitwerking van de Energieagenda uit december 2016, waarin het kabinet de route schetst naar een CO2-arme samenleving in 2050.  De partijen in de Green Deal worden ondersteund door maatschappelijke organisaties en bedrijven die als partner zijn aangesloten bij de deal.

Het energieverbruik in de gebouwde omgeving beslaat ruim 30% van het totale energieverbruik in Nederland. Het gaat om woningen, andere gebouwen en tuinbouwkassen. De CO2-uitstoot die hiermee gepaard gaat, moet zo veel mogelijk omlaag.

Minister Kamp zegt in een toelichting: “Om onze welvaart voor toekomstige generaties te behouden is het nodig om het concurrentievermogen van onze economie te versterken en tegelijkertijd de belasting van het milieu en de afhankelijkheid van fossiele energie en schaarse grondstoffen te verminderen. De vandaag ondertekende Green Deal levert hier een bijdrage aan.”

Lees bericht verder, bron: www.rijksoverheid.nl

In vijf maanden tijd hebben al ruim 10.000 huiseigenaren subsidie aangevraagd voor woningisolatie. Wie twee of meer isolatiemaatregelen neemt, kan daarvoor ongeveer 20% subsidie krijgen.  Investeren in isolatie is voor veel mensen een drempel, zo blijkt uit onderzoek. De subsidie kan mensen daar overheen helpen. Er is 60 miljoen euro subsidie beschikbaar, daarvan is al 30 miljoen aangevraagd. Morgen start de tweede fase van de overheidscampagne ‘Energie besparen doe je nu’.

Lees bericht verder, bron: www.rijksoverheid.nl

> Energielabelvoormijnhuis.nl geeft je de laatste verkoopcijfers woningmarkt Nederland

2019/ 2020:

April

: 18.854 verkochte woningen

Maart

: 18.627 verkochte woningen

Februari

: 15.427 verkochte woningen

Januari

: 17.525 verkochte woningen

December

: 22.573 verkochte woningen

November

: 18.346 verkochte woningen

Oktober

: 18.804 verkochte woningen

September

: 18.313 verkochte woningen

Augustus

: 19.583 verkochte woningen

Juli

: 21.039 verkochte woningen

Juni

: 15.506 verkochte woningen

Mei

: 19.708 verkochte woningen

Bron: kadaster.nl

energielabelvoormijnhuis.nl.verkoopcijfers kadaster