Hoe een energielabel aanvragen

Energielabelvoormijnhuis.nl is altijd tot jouw dienst!

Een goedkoop energielabel aanvragen voor je huis. Bij energielabelvoormijnhuis.nl kun je dit zelf makkelijk online regelen, bent u verzekerd van goede service en betaalt u altijd een vaste lage prijs van € 20,-. 

Energielabelvoormijnhuis.nl hecht waarde aan tevreden klanten. Wij staan bekend om ons uitstekende service en goede bereikbaarheid. 
We zijn dan ook 7 dagen per week bereikbaar voor al je vragen.

Wat heb je nodig om een energielabel aan te vragen:

  • Computer/ Tablet
  • DigiD code
  • Fotocamera/ foto’s, aankoopbewijzen, bouwtechnisch rapport, facturen, aan-verkoopbrochure. 

Stappenplan voor het aanvragen van je energielabel:

Een energielabel aanvragen of wijzigen doe je op een aparte webapplicatie van de Rijksoverheid. Door op de onderstaande button te klikken kun je direct je energielabel aanvragen. Hier bij Energielabelvoormijnhuis.nl worden uitgebreid alle stappen met je doorgenomen. Mocht je toch nog vragen hebben, dan mag je altijd contact met ons opnemen.

HET STAPPENPLAN:

1. Inloggen met je DigiD code

Door in te loggen met je DigiD code op de website www.energielabelvoorwoningen.nl komt direct je woning in beeld.

2. Controleren van je gegevens

De eerste stap die je moet nemen is het controleren de algemene woningkenmerken, zoals: bouwjaar en woningtype. Mocht het bouwjaar en/of woningtype niet kloppen dan kan je dit wijzigen met daarbij de benodigde bewijsstukken (zoals foto’s, bouwrapport).

3. Het aanvullen van gegevens (woningkernmerken wijzigen)

Je energielabel wordt bepaald op basis van tien woningkernmerken met daarin een aantal kenmerkwaarden. Deze kenmerkwaarden zijn vooraf vastgesteld door de overheid en kunnen door jou worden aangepast als deze niet van toepassing zijn op je huis. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je dubbel glas hebt laten plaatsen en dit niet is verwerkt in het systeem van energielabelvoorwoningen.nl. Wanneer je een dergelijke aanpassing wijzigt, wordt direct zichtbaar welk effect dit heeft op je energielabel.

De tien energetische woningkenmerken:

Nadat je alle wijziging heb aangebracht geeft de webapplicatie zelf aan welke kenmerkwaarden je moet bewijzen. Als je niets te hoeft bewijzen dan kan je direct naar stap 5.

4. Aanleveren van bewijs

De webapplicatie geeft zelf aan welke kenmerkwaarden je moet bewijzen. Dit dien je te doen door de bewijsdocumenten (foto’s, aankoopbewijzen, facturen, bouwtechnische rapport, aan- verkoopbrochure) te uploaden. Bij onduidelijke, onvoldoende of het ontbreken van bewijsdocumenten kan het energielabel niet geregistreerd worden.

5. Het selecteren van de erkend deskundigEnergielabelvoormijnhuis.nl

Nadat je alle bewijzen heb aangeleverd (indien nodig) kies je vervolgens voor Energielabelvoormijnhuis.nl als erkend deskundige die alle gegevens controleert en je energielabel registreert.

6. Betalen via iDEAL of factuur en verstuur je aanvraag

De laatste stap is het betalen van maar €20,- (bij Energielabelvoormijnhuis.nl als erkend deskundige energielabel woningbouw) via iDEAL of factuur en verstuur vervolgens alle gegevens.

7. Goed of afkeuring van je energielabel

Indien de door jou aangeleverde bewijsstukken niet aan de eisen voldoen, mag energielabelvoormijnhuis.nl de aanvraag niet goedkeuren. Als dit het geval is krijg je van ons een melding in je mailbox. Door opnieuw in te loggen zie je waarom je aanvraag is afgekeurd. Vervolgens kan je op basis van ons advies nieuw bewijs uploaden zodat je aanvraag alsnog kan worden goedgekeurd.

Zodra de erkend deskundige (Energielabelvoormijnhuis.nl) het bewijs heeft goedgekeurd, volgt de registratie van het energielabel in de officiële database www.ep-online.nl. Het definitieve energielabel ontvang je digitaal, zodat je dit kan printen, om bijvoorbeeld te kunnen overhandigen bij verkoop van je huis. Het energielabel dat je ontvangt is maximaal 10 jaar geldig.